Els ovípars són els animals que es reprodueixen per ous. Tots els invertebrats són ovípars, els reptils també i els ocells.
Els reptils:
Tots els rèptils són ovípars perque tots neixen d'ous. La reproducció és exclusivament sexual; tenensexesdiferenciats i lafecundacioés interna. Els ous són amniòtics i estan coberts per closques. No hi ha fases larvàries.
La major part de les espècies reptilianes sónovípars.
Els invertebrats:
La major part d'invertebrats són ovípars i ponen molts ous perquè no en tenen cura. Pocs d'ells arriben a adults i per això ponen tants ous. Poden ser molt diferent perquè alguns volen altres repten i altres caminen.
Què són els éssers mitològics? Els éssers mitològics normalment són animals fusionats, peró poden tenir parts inventades com el drac que és un llangardaix amb ales, les ales del drac són amb aspecte reptilià i no hi ha cap ocell amb les ales així.
Drac:
Un drac és bàsicament com una enorme serp
amb dues potes o quatre, i a normalment amb un parell
d'ales. A tot arreu es diu que té un fort alè de foc, capaç de rostir qualsevol cosa.
Normalment són salvatges i despietats. Es mengen els ramats.
Custodien grans tresors en solitari i estan dotats d'una gran saviesa.
Els defensen durant temps llarguíssims a causa de la seva llarga vida i de la capacitat de mirar a través de les parpelles, fins i tot quan
dormen.
Fènix:
És un ocell mascle amb les plomes daurades i vermelles.
Quan arriba a la fi del seu cicle vital, el fènix fa un niu de
branquillons de canyella
i després l'encén; el niu i l'ocell es cremen amb fúria i queden
reduïts a cendra, de la qual sorgeix un nou i jove fènix. El fènix nou
embalsama les cendres del vell en un ou de mirra i el porta a Heliòpolis ('la ciutat del sol', en grec), situada a Egipte.
L'ocell es deia que es regenerava de les ferides d'un adversari, per la
qual cosa era gairebé immortal i invencible.
Minotaure: El minotaure es un ésser mitològic que apareix a la mitologia grega.
Minos ,
rei de Creta, va demanar a Posidó, déu del mar, que li donés un brau.
Poseidó va fer sortir un brau de les aigües, que es conegué com al brau
de Creta. Minos tenia pensat oferir-lo en sacrifici al déu, però en
veure la bèstia magnífica que era va decidir sacrificar-ne un altre. Cosa que provocà la ira de Posidó. El déu es va venjar d'aquesta traïció fent que la dona del rei, Pasífae, s'enamorés bojament d'aquell toro blanc. Sota les ordres de la reina, Dédal
-que era un inventor de l'època- va fer una vaca de fusta, on Pasífae
es va amagar. Així, Pasífae, va poder consumar el seu amor amb el toro
blanc. De la seva unió va néixer el minotaure, un monstre amb el cos d'home i el cap de toro.
Grifó:
Els grius o grifó tenen el cap i les potes davanteres d'àliga gegant, amb plomes daurades, urpes esmolades i un bec ganxut. Les musculoses potes de darrere i la cua són de lleó. Tradicionalment, el lleó ha estat sempre el rei dels animals terrestres i les àligues són els més majestuosos de tots els ocells. El grifó reunia les millors característiques de cada un. Era, al mateix temps, rei de la terra i rei del cel, per això se'l considerava un animal noble.
Hidra:
Lahidraésun monstregegant, quetéaparençareptilianai múltiplescaps. Leshidrestenen lapell de color marrói el ventregrocblanquinós. El seu aspecteésel d'unrèptilamb elsullscolortaronjaidentsmoltafilades. El nombrede capsés variable, peròsol estarentre 5i 12. Mesurenuns10metresd'alt.